Auteur Topic: 2012 Slovenië toer.  (gelezen 1525 keer)

Dutch_Cobra

 • CCN_Lid
 • Hero Member
 • ***
 • Berichten: 552
  • Bekijk profiel
  • http://cobra.delaat.com
2012 Slovenië toer.
« Gepost op: mei 13, 2012, 10:11:42 am »
Na het voor ons geweldig geslaagde even in Slovenië afgelopen jaar was er eigenlijk maar een optie: nog een keer en nu wat rustiger aan, wat meer tijd voor onszelf, wat kleinere wegjes en af en toe een wat sight-seeing en soms ook lekker nix.

Vandaag even lekker nix want we zitten in een hotel in Kobarid (Cobrabird als ik placht te zeggen ;-) en wachten tot mijn blaren bijgekomen zijn, de regen die jullie naar het zuiden hebben gestuurd is overgewaaid om het tweede deel (niet Slovenië) in te zetten.

Tot zover:

Lekker anderhalve week geleden vertrokken naar de DB autozug in Düsseldorf.
Net als afgelopen jaar lekker (ahum) zitten en slapen in de trein terwijl de Cobra achterop meegesleurd wordt lang de autobahnen, de bergtunnels en mogelijk slecht weer.
Zaterdag in felle zoneschijn de trein verlaten in Trieste en met zo'n 25 kilometer op bezoek bij Giorgio Pertot in Isola (voor diegene die het niet weten; De drijvende kracht achter de organisatie van 2011 Cobra Meeting in Slovenië.) waar we van harte welkom waren.
Met Giorgio de badplaats Koper bezocht, koffie op terras en in de avond een lekker bordje lokale cuisine in Isola.

De dag erna Piran (eindplaats 2011) eens goed bekeken. We waren tenslotte alleen maar op het uiterste puntje met de Cobra's en die pasten echt niet in vele hele smalle straatjes van het plaatsje.In de avond kwam ook Monica terug van haar arbeid uit London en was het nog lang gezellig. Uiteindelijk waren de flessen leeg en de magen vol.

De dagen erna Istrië (Kroatië) bezocht, OK niet echt Slovenië maar het lag dichtbij en mijn moeder was er op vakantie. twee dagen een kust resort als hotel, Porec bezocht en bekeken en daarna de eilanden Cres en Krk.
Helemaal naar beneden en terug, ferries en open rijden terwijl de gieren rondjes draaien (9 stuks!) boven je hoofd is een aparte belevenis.

Een magnifiek plekje is Lubenice ergens op Cres, 12 km enkel spoor omhoog en dan houd allen op en staat er een dorp op de klif. magnifiek.
Al die tijd kom je geen auto tegen het is hier overal (nog) uitgestorven en heerlijk rustig.

Na Krk weer het vaste land op en de bergweggetjes naast de nieuwe hoofdweg gereden, naar het Nationale Park en midden erin de enige overnachtingsplaats gevonden en een kamer, uiteindelijk weer eens de enige gasten...
Heerlijke verse natuur, stil en rustig. Lijkt wel vakantie.Daarna maar weer eens naar Slovenië, Kuna de deur uit en weer met Euro aan de gang.
Kwamen we uiteindelijk in Branik uit, middle of somewhere, en vonden op een berghelling aan het eind van de weg een B&B, pas twee jaar open in een oude gedeeltelijk gerenoveerde boerderij, twee luxe appartementen en alles erop en eraan.
Dag erna een stukje gewandeld en de hoogste berg daar bedwongen ten koste van wat blaren maar magnifiek uitzicht rondom (en het was maar 575 meter hoog ;-)
Zicht tot op de kust was beloofd maar dat konden we niet bevestigen, het was heiig...

Door de bergen weer in richting Bovec en uiteindelijk Kobarid. Uitstapje via een van de smalste bergpassen ooit naar Italië en daar geluncht.
Weggetjes onderweg zo smal en strak tegen de berg geplkt dat ik een paar keer mijn starre as in een haarspeld los trok van de grond, leve de sper in de as :-o

Terug via de de grote weg en de regen uitzitten welke aangekondigd was; die kwam. En toen sliepen wij lekker en de Cobra stond buiten en afgedekt. Wel stond er vanmorgen een mooi zwembadje op de tonneau maar daar is die dan ook voor...Vanmiddag lekker nix, beetje F1 kijken (met Sloveens commentaar...) en morgen richting Italië, Venetië bekijken en dan door naar Oostenrijk, relaxen op onze vaste stek en dan klein stukje naar Villach waar we volgende week de trein weer opstappen en naar DB haubtbahnhoff Düsseldorf verscheept zullen worden...

Wij hebben het naar onze zin, hopelijk jullie ook...

Rob en Gerda

« Laatst bewerkt op: mei 13, 2012, 13:24:41 pm door Dutch_Cobra »

flea

 • CCN_Lid
 • Sr. Member
 • ***
 • Berichten: 283
  • Bekijk profiel
Re:2012 Slovenië toer.
« Reactie #1 Gepost op: mei 17, 2012, 14:26:03 pm »

jullie doen de fantastische reis van vorig jaar
nog eens dunnetjes over  8)
Het is dan ook een fantastisch gebied om rond te rijden.

De F1 heb ik ook bekeken, zonder
sloveens commentaar, maar helemaal live.
Lekker op de tribune onder een spaans zonnetje.  8)

Nog veel (vakantie)plezier gewenst !!

Ps, nu wel met dakje ?
of gewoon met motorpak en paraplu's ?

grtz
flea
 

CobraClub Nederland Forum

Re:2012 Slovenië toer.
« Reactie #1 Gepost op: mei 17, 2012, 14:26:03 pm »