Auteur Topic: Forumregels  (gelezen 6242 keer)

Beheerder

  • Forum Admin
  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 670
    • Bekijk profiel
Forumregels
« Gepost op: november 20, 2005, 11:13:09 am »
Etiquette:
Als je lid wordt van dit forum, ga je ermee akkoord dat je geen materiaal post dat pertinent onwaar, beledigend, vulgair, bedreigend of anderzijds beschadigend is voor personen, instellingen of bedrijven.
Privacy:
Respecteer de privacy van anderen en vermeld geen adressen, telefoonnummers, of andere privé gegevens zonder de uitdrukkelijke toestemming van de betrokkene(n).
Voorstellen:
Voordat je gaat posten, stel je eigen voor en geef aan waarom je lid bent geworden van dit forum. Want dit is wel een vereiste om deel te nemen aan dit forum.
Open daarvoor dit topic : http://forum.cobraclub.nl/index.php/board,33.0.html
Meningen:
Als je een bericht post waarin je jouw mening over een persoon, bedrijf, instelling of ander forum geeft, mag dit bericht geen namen of aanwijzingen naar de naam bevatten. Dergelijke berichten leveren altijd een reactie op van mensen met andere meningen, waardoor een flamewar van voor- en tegenstanders ontstaat. Ook zijn de lijdende partijen vaak niet op dit forum aanwezig om zich te verdedigen, waardoor maar één kant van het verhaal publiekelijk wordt.
Bedrijven:
Er mag gewoon over bedrijven gediscussieerd worden, maar blijf bij feiten en probeer ook hier je mening op het forum buiten beschouwing te laten (dus niet: "ik vind dat een slecht/goed bedrijf"). Uiteraard mag je wel je mening overbrengen naar iemand die hierom vraagt, maar doe dit a.u.b. buiten het openbare forum om (dus via telefoon of e-mail). Vermeld desnoods op het forum alleen "ik heb een slechte ervaring, zie e-mail". Op die manier kan er buiten het forum om gediscussieerd worden en is er toch een eerlijke weergave van voors en tegens.
Flamewars:
Wees niet kwetsend in je uitlatingen en voorkom verwijten over en weer (flamewars). Praat meningsverschillen 1 op 1 uit per telefoon, eventueel email, maar niet op het forum.
Blijf "on topic":
Plaats berichten altijd zoveel mogelijk in de juiste categorie en probeer zoveel mogelijk bij het onderwerp van de discussie of de origineel gestelde vraag te blijven. Verander niet onnodig van onderwerp. Als je op een bepaalde discussie overgaat in een ander onderwerp, maak hiervoor dan ook een nieuw onderwerp aan. Vermijd ook zoveel mogelijk het plaatsen van dubbele onderwerpen.
Reclame:
Dit forum kent een aantal sponsors. Een overzicht van de sponsors staat op de "sponsors"-pagina. Het is niet toegestaan om een bericht te posten met een puur commercieel doel wanneer je geen sponsor bent. Een sponsor mag met zijn bedrijfsaccount in alle topics reageren op vragen van leden. Een sponsor mag in het topic voor commerciële uitingen van sponsors advertenties plaatsen. Op andere plaatsen op het forum is dit niet toegestaan.
Gevraagde reclame is wel toegestaan, bijvoorbeeld als iemand vraagt waar hij een bepaald artikel kan kopen of hoeveel iets kost.
Particuliere (*) verkoop is toegestaan, maar gebruik hiervoor alleen "The Cobra shop is open".
Moderators en beheer:
De moderators van dit forum hebben als “voorzitters” het recht om berichten of discussies om bovengenoemde redenen te verwijderen of af te sluiten. Bij herhaling van een overtreding op bovenstaande regel zal de betreffende persoon 1 week worden uitgesloten van deelname aan het forum. Bij een nieuwe herhaling 1 maand uitsluiting en een laatste waarschuwing. Hierna zal uitsluiting van het forum plaatsvinden.
Duidelijke topictitels:
Geef in de titel van je topic duidelijk aan waar je bericht over gaat. Iets verkopen? Geef dan bijv. aan " Te koop: V8 motor Chevy 350 TPI '93" en niet slechts "te koop". Is de motor verkocht, geef dan voor de titel van je topic [verkocht]. Heb je een vraag gesteld en is je vraag opgelost, vermeldt dat dan door voor de topictitel [opgelost] te zetten.

* Onder een particulier wordt in deze verstaan: iemand die noch vanuit zijn beroep, noch vanuit handelsdoeleinden en noch vanuit winstoogmerk de betreffende zaak te koop aanbiedt. Bij twijfel a.u.b. het bestuur raadplegen. Het bestuur van de Cobra Club Nederland heeft het recht om alle in haar ogen niet-particuliere advertenties zonder overleg te verwijderen.

Happy posting[8D]
« Laatst bewerkt op: juni 29, 2020, 19:59:18 pm door Resik »
 

CobraClub Nederland Forum

Forumregels
« Gepost op: november 20, 2005, 11:13:09 am »