Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - buttonics

Pagina's: [1] 2 3 ... 23
1
Algemene techniek / Re: Isspro oliedrukmeter problemen
« Gepost op: november 11, 2021, 10:28:43 am »
Even weer wat leven in dit topic brengen ;-)

M'n oliedrukmeter stopt er nog steeds mee als de motor goed heet is. Ik ben aan het kijken voor een nieuwe sensor. Ik kan hem bij isspro zelf wel vinden, maar weet iemand of er een Nederlandse importeur is van Isspro onderdelen? Of is er een alternatief die ik zou kunnen gebruiken?

Het gaat waarschijnlijk om deze sender : Isspro r8917

Groeten

2
Het Cobra café / Re: Winterslaap
« Gepost op: december 09, 2020, 22:42:03 pm »
Hoi Bart,

Je hebt gelijk. Het is hier de laatste tijd erg rustig. Ik ben bang dat veel nu via faceboek, whatsapp en andere socialmedia gaat.

Het lijkt erop dat forums helaas hun beste tijd gehad hebben. Ik hoop wel dat dit forum en andere nog lang in de lucht blijven omdat het veel nuttige informatie bevat.

Gr. Richard.

3
Algemene techniek / Motorkap sluiting
« Gepost op: oktober 02, 2020, 17:46:04 pm »
Hoi,

Ik heb nu van die mooie chromen hendels om m'n motorkap af te sluiten. Dit voelt niet erg degelijk aan en ik heb al verschillende malen meegemaakt dat een monteur ze bijna rond draait om ze vast te zetten met als gevolg dat de schroeven er bijna uitgetrokken worden of alles scheef zit!
Ik zat even te kijken naar alternatieven. Heeft iemand ervaringen/foto's met de onderstaande sluitingen :

https://www.aerocatch.com/

https://www.quik-latch.com/quik-latch-shelby-cobra.html

Gr.

4
Algemene techniek / Ervaring met Dot3/4 remvloeistof
« Gepost op: juli 15, 2020, 10:17:05 am »
Hoi,

Er bestaat tegenwoordig (misschien wel al langer) dot 3/4 remvloeistof. Dit is compatible met dot 3 maar heeft de eigenschappen van dot 4 voor zover ik het begrijp.

Heeft iemand hier ervaring mee? Is dit zondermeer te gebruiken in een remsysteem dat geschikt is voor dot 4? Tast het de rubbers niet aan?

Richard

5
Algemene techniek / Re: Remslangen op maat gezocht
« Gepost op: juni 02, 2020, 20:06:24 pm »
MArcel,

Bedankt voor het aanbod. Ik heb ze inmiddels bij remkaflex besteld.

6
Algemene techniek / Re: Remslangen op maat gezocht
« Gepost op: juni 02, 2020, 09:37:45 am »

7
Algemene techniek / Remslangen op maat gezocht
« Gepost op: mei 31, 2020, 21:08:14 pm »
HOoi,

Ik moet een paar nieuwe rubberen remslangen hebben, vanaf de remleiding naar de remklauw.
Weet iemand een adresje waar ik die op maat kan laten maken?

Thanks

8
The Cobra shop is open / Re: Te koop Ford Cosworth Motor 2.9 6 cilinder
« Gepost op: september 24, 2019, 18:05:53 pm »
Hoi Richard,

Ik heb geen interesse in het blok (Het BOA type neem ik aan). Ik heb er nl al een, en die bevalt goed. Ik ben wel geïnteresseerd in hoe de ombouw verloopt. Het zou leuk zijn als je ons van de voortgang op de hoogte zou kunnen houden zowel de technische als de administratieve voorgang.

Groeten Richard

9
Dick, bedankt voor de tip van de Lambda sensors. Ik heb ze gisterochtend voor de veluwe rit ff vervangen door een paar nieuwe. Tijdens de rit geen problemen gehad. Hij ruikt niet meer naar benzine en het optrekken is een stuk soepeler.

Vorige week tijdens de APK heeft de keurmeester er naar gekeken. CO was goed, maar bij het verhogen van het toerental moet er ook iets veranderen (weet niet wat) en dat was dus niet goed. Hij dacht ook dat de lambda sondes niet meer goed waren.
10
Ik heb nog de standaard ecu (ik overweeg wel een aftermarket ecu). Ik heb geen egr meer maar wel een katalysator.

De lagers van de kruisjes in de aandrijfas zijn net vervangen en de homokineten voelen ook nog goed aan. Ik twijfel zelf ook of het de aandrijflijn (incl koppeling) is.

Lambda sensor is ook een idee. Hij ruikt ook best wel naar benzine af en toe, dus mogelijk dat ik het daar moet zoeken. Ik zal straks ff het mm uitlezen. Misschien dat daar een foutcode in staat.

11
Bedankt voor het meedenken.

@Dennis. Hij bibbert inderdaad bij het loslaten, maar zou ik de koppeling helemaal op laten komen dan slaat ie af.
@Cor. Alle rubbers zijn nagelopen en zijn 'solide'. In de aandrijflijn zitten geen rubberen koppelingen.

Misschien is het wel meer te vergelijken met rijden zonder vliegwiel. De massa van het vliegwiel houdt de gang er in.

Waarschijnlijk begin ik met het vervangen van de koppeling en gelijk controleren van het vliegwiel.

12
Het lijkt geen onbalans en meestal is er niets aan de hand. Wat is er anders als alles, incl. de koppeling, op temperatuur is. Kan er iets met de veren in de koppelingsplaat aan de hand zijn. Die zorgen voor een soepele koppeling. Als die veren eruit liggen, of vast zitten, zal de koppeling mogelijk minder soepel zijn.

13
Hoi.

Ik zoek de oorzaak van onderstaand probleem (zie ook bijgevoegde video's). Het lijkt op een koppelingsprobleem, maar het vermogen/koppel lijkt ook af te nemen.

Meestal trekt de cobra goed op vanuit stilstand. Redelijk soepel, maar altijd wel met iets gas bijgeven. Is de hele aandrijflijn echter goed op temperatuur, dan staat ie regelmatig te 'bokken/klapperen' bij het optrekken. Ook veel gas geven helpt niet. Oplossing is dan om bij beetjes wat snelheid te winnen, zonder de koppeling te ver te laten opkomen, totdat je voldoende snelheid hebt om de koppeling helemaal op te laten komen. Andere versnellingen gaan vervolgens goed. Volgens mij gaat de achteruit op zo'n moment ook niet helemaal lekker.

Wat kan dit zijn? vette platen lijkt me niet want dan zou ie (koppeling) gaan slippen en dat doet ie niet.

https://buttonics.stackstorage.com/s/D2guGbONW7otC5x
https://buttonics.stackstorage.com/s/9ONbfNzvvhZewY8

Groeten Richard

14
Het Cobra café / Ride-On ervaring
« Gepost op: mei 21, 2019, 19:42:02 pm »
Ik kwam vandaag een artikeltje tegen over een nieuw? wondermiddel, Ride-on. Aangezien de meeste van ons geen reservewiel bij zich heeft maar hooguit een reparatie (spuitbus) setje is dit misschien iets om lekke banden te voorkomen (en te balanceren, te koelen etc).

Heeft iemand hier ervaring mee? het klinkt een beetje als een telsell  ;) product.

https://www.ride-on.com/nl/support/bandensoorten/auto-formule

15
Dan ook nog maar even deze toevoegen, Terberg Techniek B.V. in IJsselstein. Perfecte service. De aandrijfas komt als nieuw (gebalanceerd, nieuwe kruisjes én gespoten) terug. En binnen een paar dagen.

https://www.terbergtechniek.nl/


Pagina's: [1] 2 3 ... 23