Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - DUETTO

Pagina's: 1 2 3 [4] 5
46
Cobra: algemene discussie / Opendagen autosport company 17 & 18 december
« Gepost op: oktober 22, 2016, 18:07:55 pm »
Opendagen 2016

De jaarlijkse opendagen komen er weer aan! Op 17 en 18 december openen wij onze deuren voor iedereen die belangstelling en/of interesse heeft in de wereld van autosport!

Tevens zullen er diverse andere autosport gerelateerde bedrijven aanwezig zijn met haar producten en/of diensten, o.a. Rookie, ALBI Engineering, Vink Motorsport, Tjello Creations, Pagid Racing, Pro-Flock, MIR Raceline, JAG 56 Model Cars, Adams world, JRZ Suspensions, Golden Oldies, CB Life, START '84 en meer!

Ook zullen er ieder uur LIVE testbank demonstraties plaatsvinden met de daarbij behorende uitleg.

The Autosport Company B.V.
Schutweg 25 - 5145 NP Waalwijk - +31 (0)416 560 382 * The Netherlands
www.autosportcompany.nl - info@autosportcompany.nl

47
Motoren en versnellingsbakken / Holley double pumper op een ford 302
« Gepost op: augustus 10, 2016, 20:53:03 pm »
Even iets anders dan een Cobra. Ik ben bezig met een Ford F150 van 1986. Daar ligt een 302 in. Hierop zit een Holley double pumper op in combinatie met een high rise inlaadspruitstuk. Nu loopt dit geheel zo'n 1 op 2.6 . Nu zegt de één double pumper eraf en een gewone four barrel erop. Maar ik hoor ook: alles eraf en een two barrel erop met dito spruitstuk. Wie heeft hier ervaring mee en kan zinnig advies geven. 

48KNAC pleit voor terugbetaling van alle opgelegde boetes
KANTONRECHTER: BEBORDING MILIEUZONE UTRECHT ONDUIDELIJK

Den Haag, 19 juli 2016 - Rechtbank Midden-Nederland (kantonrechter Utrecht) heeft op 11 juli jl. een milieuzone-boete teruggedraaid, omdat de bebording rond de zone onduidelijk is.

Het betreft de borden die aangeven dat men de milieuzone nadert. Naar het oordeel van de kantonrechter is het onduidelijk voor wie de zone eigenlijk geldt. Het argument van de officier van justitie dat dit algemene bekendheid geniet, werd niet door de kantonrechter gedeeld. Als gevolg hiervan hoeft de gedupeerde de boete van 90 euro niet te voldoen.

Directeur Peter Staal van de KNAC ziet in deze uitspraak het zoveelste bewijs van het feit dat de Utrechtse milieuzone overhaast en onzorgvuldig is ingevoerd. "Mede dankzij deze uitspraak zien wij als KNAC de uitspraak in zaak die we hierover hebben aangespannen bij de Raad van State met nog meer vertrouwen tegemoet." Die uitspraak wordt eind dit jaar verwacht.

De recente uitspraak van de rechter moet volgens de KNAC voor de gemeente Utrecht aanleiding zijn om alle opgelegde boetes terug te betalen. Staal: "Die onduidelijkheid bestaat immers al sinds de invoering van de milieuzone, iets wat we ook herhaaldelijk hebben aangegeven. Een dergelijke actie van de gemeente voorkomt een enorme rompslomp, want nu ben je als gedupeerde eigenlijk altijd genoodzaakt om naar de kantonrechter te stappen. Veel beter zou het zijn wanneer de gemeente Utrecht lering trekt uit de recente uitspraak en de boetes zelf terugdraait."

Eerder al stelde de rechtbank in Utrecht de KNAC en de SSLU in het gelijk in een zaak waarin zij stelden dat de onderbouwing van de milieuzone niet deugt. De rechter vernietigde het verkeersbesluit, maar liet de rechtsgevolgen helaas in stand. "De stapeling van uitspraken zou de gemeente Utrecht moeten overtuigen van het feit dat die de milieuzone moet opheffen. De KNAC is wel degelijk voor schone lucht, maar niet door middel van dure en zinloze milieuzones", aldus Staal.


49
Nieuwsbrief  18 juli 2016

Oldtimers toestaan in milieuzones: het kan dus wel

Belgische evenknie FEHAC meldt succes in strijd tegen milieuzones voor oldtimers.

Op 2 juni 2016 werd bekend dat Brussel vanaf 2018 een Lage Emissie Zone zal invoeren. Dat is in België de aanduiding voor een milieuzone.

De BFOV, de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen, de Belgische zusterorganisatie van FEHAC heeft over de instelling van deze Lage Emissie Zone overlegd met de Brusselse Minister voor Leefmilieu Fremault.
Onze collega’s van de BFOV hebben Minister Fremault geconfronteerd met dezelfde argumenten die wij als FEHAC hier in Nederland gebruiken en  konden op 12 juli vernemen dat er een uitzondering voorzien is in het voorontwerp van de wetteksten voor klassieke auto’s vanaf 30 jaar.

FEHAC feliciteert de BFOV met het behaalde succes. Na Duitsland en Frankrijk is dus nu ook in België een uitzondering voor klassieke voertuigen gemaakt. Nederlandse gemeentes lijken zich met hun halsstarrige weigering om rekening te houden met klassieke voertuigen meer en meer internationaal te isoleren.

Bron: vroom.be
   
   
Bezoek ook onze website: fehac.nl


50
Cobra Meetings / Foto shoot amersfoort aanstaande zaterdag 11-06-2016
« Gepost op: juni 07, 2016, 17:48:41 pm »
Ik ben vandaag benaderd met de vraag of iemand van de club komende zaterdag 11-06-2016 met zijn auto in Amersfoort wil zijn. Wat is de bedoeling op zaterdag middag kunnen vaders op de foto met de Cobra. Dit is een soort wedstijd waarbij de winnaar 2 kaarten voor de F1 Spa-Francorchamps kan winnen. Hierbij een link http://www.sint-jorisplein.nl/home  Het is tussen 11.30 en 17.30 en de Cobra staat in een tent. Lijkt dit je leuk mail dan zo spoedig mogelijk naar miranda@urbansolutions.nl

Win Formule 1-kaarten voor Vaderdag

dinsdag 31 mei 2016


We geven tijdens de speciale vaderdagactie twee kaarten voor de Grand Prix België in Spa-Francorchamps weg. Om kans te maken op dit perfecte vaderdagcadeau, hoef je slechts op de foto met een coole raceauto en/ of een mooie pitsbabe. Wie wil dat nou niet?

Heeft jouw vader er altijd al van heeft gedroomd om eens naar een echte Formule 1-race te gaan? Dan moet hij zeker op zaterdag 11 juni naar de speciale pitstent op het Sint Jorisplein komen. Daar kunnen alle vaders op de foto met een heuse Donkervoort raceauto én een mooie pitsbabe. En alsof dat nog niet cadeau genoeg is, maken ze daarmee ook nog kans op twee kaarten voor het Formule 1-in Spa-Francorchamps, waarmee je zowel de trainingen als de race live kunt meemaken. Wil je liever dat het een verrassing is? Dan mag je natuurlijk ook zonder je vader op de foto.

Likes verzamelen

Alle foto’s zijn die dag meteen te bewonderen op de Facebookpagina van het Sint Jorisplein (www.facebook.com/sintjorisplein). Degene die de meeste likes voor zijn foto weet te verzamelen, wint twee felbegeerde kaarten voor de Grand Prix van België op 28 augustus a.s. De gelukkig winnaar wordt vrijdag 17 juni om 20.00 uur via Facebook bekendgemaakt en mag zijn kaarten de dag erna op het Sint Jorisplein komen ophalen, in aanwezigheid van pers en fotografen. 


51
Cars at the movie heeft twee kaartjes beschikbaar gesteld voor de première in Utrecht op 18 Juni. Indien iemand interesse heeft graag even een berichtje naar secretaris@cobraclub.nl. Indien er meer leden interesse hebben in de kaarten worden ze verloot. Als er een groepje is die interesse heeft kunnen we ook een arrangement vragen. Graag reageren voor 1 juni.   

Officieel club bericht - Cars at the Movies

Buckle up, it’s movie time!

Cars at the Movies is een uniek concept waarbij autoliefhebbers elkaar treffen in een nieuwe setting. Het event vindt plaats bij CineMec; een drietal nieuwe en innovatieve bioscopen met Europa’s beste beeld en geluid. Op 18 juni gaan we van start met de eerste film in theater ‘de Sterrenkijker’ van CineMec Utrecht, met de ‘King of Cool’ in de film ‘Steve McQueen: The Man & Le Mans’. Op basis van nooit eerder vertoonde beelden, verweeft de film nieuw ontdekt materiaal met eigen opnames van McQueen. We zien interviews met hem en met leden van het productieteam, om het ware verhaal achter de productie van de film
te onthullen.
 
Cars at the Movies is de link tussen de wereld van petrolheads en het witte doek, een platform voor nieuwe films en recalls van legendarische films met de auto in de hoofdrol. Tevens is Cars at the Movies een trefpunt voor autoliefhebbers, waar ook uitgebreid de tijd is elkaars auto te bewonderen. Ieder event heeft een opzichzelfstaand, aan de film gerelateerd thema.

Cars at the Movies is een middag- of avondvullend programma met ontvangst in stijl met rode loper, een hapje en drankje. Een inleiding van iedere film door een expert uit de wereld van auto’s of films, allemaal gelinkt aan een iconische autofilm. Verder hebben we de eer, voorafgaand aan de hoofdfilm, filmproducties van het beroemde Amerikaanse internetkanaal ‘Petrolicious’ op het grote doek te tonen. We sluiten af met een after party.
 
Dresscode: sporty and relaxed like McQueen
Ride: bring your cool car - neem uw unieke auto mee

Gratis entree: wij bieden u twee kaarten aan, voor entree van de première!
Club pakket prijzen maken we graag in overleg.

Zou u dit bericht willen plaatsen op uw social media of clubblad en willen delen met uw leden?
 
Koop nu tickets
Event programmering
 
1. Première 
Zaterdag 18 Juni, vanaf 18:30 uur,  locatie CineMec Utrecht
(aanvang programma 19:30 uur)
 
2. Matinee voorstelling, Vaderdag-editie
Zondag 19 Juni aanvang 14:30 uur, locatie CineMec Ede
 
3. Matinee voorstelling
zaterdag 25 juni aanvang 14:30 uur, locatie CineMec Nijmegen 

Entreeprijzen vanaf €17,50 pp, inclusief parkeren en consumptie bij aanvang.

Groepen en maatwerk arrangementen met uw vereniging doen wij graag in overleg: info@carsatthemovies.com
 
Over Cars at the Movies

Cars at the Movies is een initiatief van petrolheads en is ontstaan uit liefde voor autofilms en de dynamiek van de bioscoop. Een internationaal collectief met een sterk eigen kijk op het organiseren van events en het in beweging brengen van communities.

Johan Overtoom Brand Manager, Jan van den Brink Manager Publieksevenementen

Steve McQueen: The Man & Le Mans trailer


Locaties
 
Utrecht, Berlijnplein 100, (voor navigatie Oude Vleutenseweg 33), 3541 CM Utrecht
 
Ede, Laan der Verenigde Naties 150, 6710 CA Ede
 
Nijmegen, Willem van Arenbergstraat 4, (voor navigatie Keizer Augustusplein), 6515 AT Nijmegen

Contact us:

www.carsatthemovies.com
info@carsatthemovies.com52
Cobra Meetings / ECM 2016 2 plekken vrij !
« Gepost op: mei 18, 2016, 10:06:17 am »
Hi Everyone,

We have received two recent cancellations, and our waiting list is currently empty. We therefore have two "car and passenger" places available (no single rooms I'm afraid). If you know someone who would like to attend, please ask them to email ecm2016@ebenholz.co.uk with the following information:

Surname:
Forename:
Country:
Number of people: 2
Passenger name:
Telephone number (with country code): +
Email address:
Cobra make/model:
Room type: (Double or twin only - no singles)

Please note that, if anyone needs to cancel in the future, please contact us first rather than cancelling directly with the hotel. We have a system in place with the hotel to manage the cancellation and reallocation of room bookings.

We're receiving a steady stream of completed event booking forms and payments - please keep them coming!

Kind Regards,

Alan

53
Cobra Meetings / ECM 2016
« Gepost op: mei 13, 2016, 13:54:01 pm »
Hallo allen, Hoogstwaarschijnlijk kan ik de trip naar England niet maken en om dan op safe te spelen stel ik mijn plekje voor het ECM beschikbaar. Het gaat om 1 auto met 2 personen. Indien iemand interesse heeft mail even bij voorkeur dit Pinksterweekeinde naar secretaris@cobraclub.nl.   

54
Algemene techniek / Rubber softtop op voorraam
« Gepost op: april 29, 2016, 09:46:49 am »
Wie kan mij vertellen hoe dik het rubber [foam] is wat in de voorraamlijst van de softtop gelijmd word.

55
The Cobra shop is open / Revolution velgen met Bf Goodrich banden voor Dax
« Gepost op: april 01, 2016, 22:01:21 pm »
Set Revolution 5 spaak velgen. 2x 15x6 met 215/60r15 BF Goodrich banden en 2 x 15x9 Met 245/60r15 BF Goodrich banden. Alle banden hebben tussen 6 en 7 mm profiel. Velgen zijn 100% recht en zonder stoeprandschade. Met alle speciale wielmoeren. Voor dax met jaguar assen maar ook voor andere Cobra met Jaguar assen. Erg mooie set, staat super onder een classic look Cobra.

56
Cobra Meetings / Stoneleigh kitcar show
« Gepost op: maart 28, 2016, 09:32:47 am »
Hallo, wie gaat er naar de Stoneleigh kitcar show.  https://www.nationalkitcarshow.co.uk/

Een tip. Op het terrein kun je kamperen. Kost het zelfde als 2 dagen entree. £30 pp. Je mag zaterdag het terrein al op en blijven tot dinsdag. Het is erg gezellig. Hoeft niet te wachten tot het open gaat en het scheelt een hotel. En voor diegene die met de cobra gaat kost de entree maar £5 en £20 voor passagier.   

57
Cobra Meetings / Cabriotour voor Stichting KiKa 2016: inschrijving gestart
« Gepost op: maart 18, 2016, 07:29:05 am »

Cabriotour voor Stichting KiKa 2016: inschrijving gestart!

Cabriotour.nl organiseert op zondag 15 mei 2016 de vijfde editie van de Cabriotour voor Stichting KiKa. Deze Cabriotour is een bijzonder evenement, waaraan bij de vorige editie ruim 200 Cabrio’s van verschillende merken en leeftijden deelnamen. De organisatie hoopt dit jaar op ruim 225 deelnemers uit binnen- en buitenland en natuurlijk een recordopbrengst voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). In de afgelopen jaren is met de Cabriotour voor Stichting KiKa ruim €60.000 ingezameld.

De startlocatie van de tour is Golden Tulip Hotel Heerlickheijd van Ermelo, vanwaar de unieke stoet Cabrio’s een route van ongeveer 100 km zal rijden door de schitterende omgeving van de Veluwe. Iedereen die KiKa een warm hart toedraagt is van harte welkom om met zijn of haar eigen Cabrio mee te rijden, ongeacht het merk, type en de leeftijd of herkomst van de auto.

De ANWB Wegenwacht is net als vorige keer aanwezig en zal als “bezemwagen”dienen, zodat alle deelnemers gegarandeerd de eindstreep van de tour halen!

Stichting KiKa heeft onlangs meer dan 100 onderzoeken mogelijk gemaakt, die moeten leiden tot een hogere kans op genezing van kinderkanker. Dankzij dit grote aantal onderzoeken is de genezingskans sinds lange tijd van stilstand, de afgelopen jaren gestegen van 70% naar 75%. Dit is goed, maar uiteraard nog niet goed genoeg! Stichting KiKa heeft als doelstelling dit percentage te verhogen naar 95%.

Kijk op www.cabriotour.nl/kika voor meer informatie en inschrijving.
Copyright © 2016 Cabriotour.nl, All rights reserved.

Cabriotour.nl
Johan van Hoornstraat 40
Den Haag, 2595 HR
Netherlands


58
Cobra: algemene discussie / Verruiming mogelijkheden blauwe kentekenplaten
« Gepost op: maart 11, 2016, 19:26:34 pm »
Sinds 1 januari 2016 is in de APK-keuringseisen, vermeld onder “APK aanvullende permanente eisen” in paragraaf 3, een interessante wijziging doorgevoerd over blauwe kentekenplaten. Als uw klassieke auto een datum eerste toelating (DET) 31 december 1977 of ouder heeft, mag u zonder meer blauwe kentekenplaten voeren!

Er wordt geen enkel onderscheid meer gemaakt in de cijfer- of lettercombinaties. Zelfs met de huidige nieuwe kentekenreeks van een groep van 2 letters, 3 cijfers en 1 letter is het toegestaan om blauwe kentekenplaten te voeren.

Dat laatste zal vrijwel niet voorkomen, omdat klassieke auto’s van 31 december 1977 of ouder bij invoer in Nederland en na de RDW-keuring automatisch een kentekennummer krijgen toegewezen van 1 groep van 2 letters en 2 groepen van 2 cijfers.

Er is echter ook een groep van klassieke auto’s die een kentekennummer hebben, bestaande uit 2 groepen van 2 letters en een groep van 2 cijfers. Vele eigenaren voeren toch blauwe kentekenplaten en hebben de verplichte gele nummerplaten in de klassieke auto liggen voor het geval er door de politie wordt gecontroleerd. Maar ook voor de APK-keuring moesten de gele platen gevoerd worden (die er direct na goedkeuring weer snel werden afgehaald). Dat hoeft dus nu allemaal niet meer!

U dient bij de RDW een aanvraag te doen in briefvorm en samen met de oude kentekenbewijsdelen op te sturen naar Veendam. U maakt € 39,- over en binnen 5 werkdagen worden u een nieuw kentekennummer toegewezen en een nieuw kentekenbewijs op creditcardformaat. De oude kentekenbewijzen krijgt u niet terug. Ook al omdat het voormalige kentekennummer niet meer zal bestaan! Voor meer informatie zie RDW.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

 

Piet Aanraad

Vertegenwoordiger KNAC in Stichting Overleg APK

59
Cobra Meetings / Inschrijving 54e Oost Brabant Rit GEOPEND!
« Gepost op: februari 20, 2016, 18:56:51 pm »54e Oost Brabant RitZondag 17 april 2016 09:30De Weijer Boxmeer

Een historische rit waarin rijplezier voorop staat!

 

Op zondag 17 april organiseert de Auto Sport Club Boxmeer en omstreken weer de Oost Brabant Rit. De start van de 54e editie zal wederom plaatsvinden bij de Weijer in Boxmeer.

 

Dit unieke , historische auto-evenement staat open voor alle liefhebbers van de kaartleessport of recreatief touren. Deelname is in principe mogelijk met elke voor straatgebruik toegelaten personenauto. De eerste deelnemer gaat om 9.30 uur van start.

 

Vanaf 15.00 uur worden de eerste deelnemers terug verwacht bij het historisch klooster de Weijer.

De uitslag zal rond 17.15 uur bekend zijn en aansluitend volgt de prijsuitreiking.

Start en finish vormen traditioneel een spektakel dat veel publiek trekt.

 

Klassement

De Oost Brabant Rit wordt verreden in drie verschillende klassen. De Recreatieklasse bestaat uit een fotozoekrit in ongedwongen sfeer. De Toerklasse en Sportklasse krijgen een kaartleesrit.

 

www.ascboxmeer.nl

 

60
Cobra Meetings / Zaterdag 7 mei zeepkistenrace festival
« Gepost op: februari 20, 2016, 18:44:12 pm »


Beste Oldtimerclub,

 

Er komen weer bijzondere dagen aan voor echte auto en oldtimer liefhebbers!

 

Tijdens het Skandia Zeepkistenrace Festival, dat dit jaar nog grootser is opgezet, zal op

zaterdag 7 mei 2016 de eerste editie van de zogenaamde Stoere Mannen Dag plaatsvinden.

 

Op deze zaterdag na Hemelvaartsdag beschikt ons festival over een geheel nieuw terrein, te

weten Cars, Coffee & Cigars (CCC-terrein). Op dit terrein kunnen alle stoere (en minder

stoere) mannen de mooiste, stoerste, snelste en duurste auto’s en motoren van elkaar bewonderen. Een echte ‘meet & greet’! Daarnaast is er nog van alles te doen, waaronder diverse activiteiten, live muziek, mannen gadgets en uiteraard is er voldoende te genieten op culinair gebied, in het bijzonder natuurlijk de heerlijke Coffee & Cigars.

 

Om deze dag toegankelijk te maken voor iedereen met een mooie auto hebben wij de lage entree prijs gehanteerd van € 5,-  waarvoor wij uw leden bij binnenkomst een gratis kopje koffie naar keuze aanbieden. Ook wordt de deelname van uw leden beloond met een leuke attentie. Een stoerder en origineler clubuitje bestaat niet!

 

Ook bieden wij de mogelijkheid om meerdere dagen bij ons te vertoeven. Dit biedt u de kans om De Giro ‘d Italia te bezoeken die dit jaar in Apeldoorn start en waaromheen veel te beleven valt. Kijk naar het programma en onze aantrekkelijke camping tarieven op onze site!

 

Wij zouden het hartstikke leuk vinden als uw oldtimerclub al haar leden zou willen uitnodigen voor dit unieke evenement!

 

Het is natuurlijk leuk als alle leden met hun lievelings auto naar het festival komen zodat deze te bewonderen is voor alle bezoekers! Ook is er gelegenheid voor uw leden om hun auto te koop aan te bieden. Indien er leden zijn die een auto willen verkopen dan is dit natuurlijk een mooie kans om hun auto te promoten.

 

Verder kunnen wij van alles organiseren voor uw leden. We kunnen voor u een all-in pakket verzorgen met daarin de entree, bij aankomst een gratis kopje koffie en na afloop een complete BBQ!

 

Hebben wij uw interesse gewekt en wilt u meer weten? Dan komen wij graag met u

in contact om de mogelijkheden te bespreken.

 

Met vriendelijke groeten,

 

Theo Gerrits

Stichting Doe Kids

tel. 055 3600975

mob. 06.55.182.884

 

 

 

Algemene informatie Skandia Zeepkistenrace Festival 2016:

 

 

De Stichting Doe-Kids organiseert jaarlijks in Apeldoorn de grootste kinder zeepkistenrace

van Nederland! Het Skandia Zeepkistenrace Festival vindt dit jaar plaats van woensdag 4 mei

2016 t/m zondag 8 mei 2016 in het Orderbos in Apeldoorn. Na 6 zeer geslaagde edities

kunnen we zeggen dat het Skandia Zeepkistenrace Festival hét uitje is met Hemelvaartsdag

voor jong en oud.

 

Dit jaar hebben we de zeepkistenrace gecombineerd met de Giro ‘d Italia die 6 mei 2016 van start gaat in Apeldoorn. Na een geweldige eerste editie van de festivalcamping Happie in 2015, zal de camping dit jaar nog grootser worden opgezet. Sinds vorig jaar is deelname

ook mogelijk als je 12 jaar of ouder bent. Ook met uw bedrijf/Club of Vereniging kunt u een zeepkist bouwen en een team samenstellen.

 

Zie voor nog meer informatie onze site onder deze link zeepkistenrace.

 

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Theo Gerrits

Stichting Doe-Kids

doe kids logo klein

Theo Gerrits            Merith van Otterloo     Frank Huibers          David Versloot        Marjolein Klomps

tel. 06 55182884      tel. 06 52682723         tel. 06 53794335      tel. 06 46318467      tel. 06 12477030

Theo@doe-kids.nl   Merith@doe-kids.nl       Frank@doe-kids.nl    David@doe-kids.nl    Marjolein@doe-kids.nl   

 

www.doe-kids.nl

www.zeepkistenracefestival.nl

www.kinderparadefestijn.nl

 

Pagina's: 1 2 3 [4] 5