Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Defender

Pagina's: [1]
1
Pilgrims Place / Re: Handbak naar automaat
« Gepost op: juli 06, 2021, 10:41:34 am »
@Resik,

Dank voor je reactie. Ik heb hier al wel naar gekeken en heb wel het vermoeden dat deze een automaat zou kunnen hebben. wel natuurlijk al aan het kijken of ik een pook op een andere plek kwijt zou moeten en kunnen. Kreeg net nog een reactie en die genereert weer meer huiswerk. een AOD zou fijner zijn als een C4. ik heb nog ff tijd maar al wel zoveel mogelijk info verzamelen.

Groet Rene

2
Pilgrims Place / Re: Handbak naar automaat
« Gepost op: juli 06, 2021, 10:36:15 am »
@vermu026

Dank voor je reactie. ik ben in de fase waar ik aan het kijken ben wat nu handig en fijn is. of de borg warner uit elkaar en in een sport wagen het schakel feest houden of toch naar een automaat. De AOD waar jij over spreekt is die makkelijk te verkrijgen? deze optie had ik nog niet gezien. Ga zeker jou reactie bewaren omdat ik misschien toch wel geinteresseert ben in de C4. Jij verteld perfect schakelend maar weet je ook hoeveel er mee gereden is? En dan gelijk nog maar een vraagje.... ga ik nog veel moeten doen aan mijn aandrijfas. past die op een C4 en is de bak ongeveer net zo lang?

Alvast dank voor je reactie

Rene Jacobs

3
Voorstellen / Re: Voorstellen Jeroen
« Gepost op: juli 05, 2021, 12:54:07 pm »
Een ford 302 is een goede keuze, niet te zwaar en genoeg vermogen voor op straat, tuning kan ook prima.
Ik heb zelf een oude 5.0 ingebouwd, opgebouwd met speciale onderdelen. Voorzien van carburateur.
Met ford T5 versnellingsbak. Doe moet wel gereviseerd zijn van type world class.
Tremec is de beste maar prijzig

@Klaas zou je mij wat kunnen vertellen over het stukje versnellingsbak revisie? type world class..... Ik ben bezig om wat info te verzamelen omdat mijn Ford bak wat moeilijk aan het doen is in zijn derde versnelling.

Groet Rene

4
Voorstellen / Re: nieuw forumlid
« Gepost op: juli 05, 2021, 12:46:49 pm »
Dag Rob,

Het gaat binnenkort echt gebeuren hoor dat de Cobra voor komt rijden bij jou USA Diner.
Maar bij deze nog een vraag of jij nog in het bezit bent van een borg warner T5 of een C4 of C5 automaat.
Ik ben in overweging en hoop binnenkort een beslising te nemen wat het gaat worden handbak aan pakken of automaat..... Probeer het een en ander duidelijk te krijgen wat handig is.

Groet Rene

5
Voorstellen / Re: Nieuw lid André
« Gepost op: juli 05, 2021, 12:42:28 pm »
Dag André,

Grappig jou verhaal te lezen. Ik ook pas kort in bezit van een cobra en heel veel vragen..... Ik heb zojuist een paar vragen op het forum neer gezet en hoop op verhalen van mensen die me voor gegaan zijn. wie weet steken we er allemaal wat van op.

Groet Rene 


6
Voorstellen / Re: hallo allemaal
« Gepost op: juli 05, 2021, 12:37:58 pm »
Dag Mitch,

Leuk om je verhalen te volgen. succes met je bouw.

Groet Rene

7
Pilgrims Place / Handbak naar automaat
« Gepost op: juli 05, 2021, 12:17:57 pm »
Goeden dag allemaal,

Ik rij nu een jaartje met mijn cobra en ga steeds vaker denken aan het komende winter project. Dashboard veranderen of toch de versnellingsbak aan pakken.
Mijn cobra heeft een Ford 302 V8 met een borg warner t5 bak erachter. De bak laat zo nu en dan wel eens een narigheidje zien waar ik wat aan wil gaan doen. Heel soms bij wat hogere toeren met gas geven en weer los laten schiet hij uit zijn 3de versnelling. Ik heb het bediening gedeelte van de pook al nader onderzocht maar vermoed dat het toch echt uit de bak zelf komt. Zijn er die hier wat meer van weten? en adressen die mij daar bij kunnen helpen?
De andere overweging is de handbak eruit en een automaat erin. ja een cobra is een speel auto en daar past een handbak beter bij maar een automaat heeft ook wel zijn schoonheid. Zijn er die mij voor gegaan zijn? en weke automaat hebben die er dan achter gezet? een C3 of C4 van Ford of nog wat anders. Ik ben benieuwd naar verhalen en hoe andere hier over denken en mee om gegaan zijn.

Yep flink wat vragen maar ben echt benieuwd en hoor graag van jullie.

Groet Rene Jacobs   

8
Cobra Meetings / Re: Pubmeeting zondag 4 juli 2021
« Gepost op: juli 05, 2021, 12:05:16 pm »
Ik was echt van plan om deze meeting te gaan bezoeken maar het weer heeft me tegen gehouden. Geen dak op de cobra, niet bang voor een beetje regen maar er was zoveel voorspeld.  Zijn er dan wel die het weer wel trotseren en gewoon gaan? Ik hou en dit forum bij en kijk ook nog wel eens op facebook maar zie helemaal geen activiteit.
Ik ga de hoop zetten op 18 juli om wel een paar mede cobra rijders te ontmoeten. 

9
Voorstellen / Re: nieuw forumlid
« Gepost op: januari 30, 2021, 17:27:14 pm »
Dag Rob,

Grappig
ik lees jou voorstel bericht en denk bij mezelf....... ben ik toevallig niet pas bij je geweest?
Even wat terug gezocht en ja hoor. Ik kocht een oude punten ontsteking voor een 302 motor.
Die ontsteking is inmiddels weer helemaal nieuw en blij mee.
Grappig dat je er een cobra bij hebt. Hebben we toen al een beetje over gesproken. Ben benieuwd wat voor configuratie hij heeft. Toch wel een Ford erin he?
Als de mijn klaar is zou volgens mij alle terrasjes weer open moeten zijn en kom ik zeker een bakkie halen tijdens mijn ritjes.

Rene Jacobs

10
Het Cobra café / Re: Winterslaap
« Gepost op: december 13, 2020, 21:06:00 pm »
Hallo,

Zo dat ziet er erg fraai uit. Grappig dat ik het ook zo bedacht heb met zo'n plaat om het demontabel te houden. Tjonge wat ziet jou laswerk er mooi uit. Grote klasse. Zou ik je daar nog wat vragen over moge stellen via email? Alle info over zo'n moeilijke klus is welkom.

Alvast dank vooe je reactie en foto.

Groet Rene Jacobs

rene.jacobs@yahoo.com

11
Het Cobra café / Re: Winterslaap
« Gepost op: december 12, 2020, 17:26:39 pm »
Goeden dag alle,

De rust was mij als nieuwe gebruiker ook al opgevallen. Jammer omdat bij die wie nu met hun project bezig zijn er vanzelf vragen zijn. zo ook bij mij. Bezig met sidepipes monteren wat echt een giga klus is. Met heel kleine stapjes voorwaarts en zo nu en dan een stapje terug hoop ik het toch voor elkaar te krijgen. Als er iemand wat plaatjes van zijn of haar spruitstukken zou kunnen delen zou ik erg blij mee zijn . kijken hoe andere deze klus opgelost hebben.
Verder kleine projecten gedaan. een ervan is een nieuw dynamo inclusief multiesnaar en span inrichting. Deze bijna klaar en met de laatste puntjes bezig. Ik zou een plaatje posten. Succes allemaal met de hobby.

12
Overige merken / Re: Banden
« Gepost op: november 20, 2020, 21:37:42 pm »
Dag Allemaal,

Ik las even mee. Op mijn cobra 16 inch velgen wat ik erg mooi vind maar oh wat een lastige maat om wat banden te vinden. Ik heb er nu 255/50/16 onder liggen maar die is bijna niet te koop. Zijn er mensen die me zo zouden kunnen adviseren welke maat te doen is als ik wat kleiner/smaller zou gaan. eventueel met voorbeeld foto zou helemaal fijn zijn.

Groet Rene

13
Pilgrims Place / Re: update en upgrade van mijn project
« Gepost op: november 20, 2020, 21:23:41 pm »
Hallo Sjoerd,

Leuk om met jou project mee te lezen. Veel herkenbare dingen omdat ik ook aan zo`n project bezig ben.
Als ik het zo lees heb ook jij een 302 Ford erin liggen of heb ik dat mis? Als dit nu wel is zou jij dan voor mij een paar foro`s kunnen maken van de spruitstukken? Ik ben op dit moment begonnen aan het monteren van sidepipes. Voorbeelden zouden welkom zijn. Het is nogal een flinke uitdaging.....
Succes met jou project.

Rene

14
Totally Dax / Re: monteren sidepipe 4 in 4
« Gepost op: november 03, 2020, 17:21:14 pm »
Dag Heren,

Ik heb deze set even gelezen omdat ook ik aan het knutselen ben om sidepipes op de cobra te krijgen. Heeft 1 van jullie misschien een foto van hoe het er onder de motorkap aan toe gaat? Ik ga zelf wat spruitstukken aan passen maar elk stukje info is waardevol. Dank alvast. Rene Jacobs

15
Voorstellen / Voorstellen
« Gepost op: oktober 24, 2020, 14:45:24 pm »
Goeden Dag allemaal,

Ik ben Rene Jacobs en heb na jaren dromen zoeken en ruimte gecreëerd te hebben een Cobra aangeschaft. Het is een Pilgrim geworden welke in mijn ogen een mooie basis was om een mooie auto van te gaan maken. Ik ben werkzaam in de auto wereld. Zelfs een aantal jaren bij een grote Ford dealer gewerkt als eerst monteur. Daar veel gewerkt aan de Sierra Cosworth. Daarom ben ik gelukkig dat mijn aangeschafte Cobra een Ford motor heeft (302) en verder veel Sierra delen. Een Cosworth bak en achteras. Ik ga deze winter wat puntjes op de welbekende I zetten en hoop er volgend jaar een paar rondjes in te kunnen rijden.

1 van de winterklussen is de montage van de sidepipes. Die zitten er nog niet op maar hoort wat mij betreft wel bij een Cobra. Nou ben ik natuurlijk al wat aan het kijken hoe en wat daar voor moet gaan gebeuren. Wat ik nou fijn zou vinden als er adviezen zijn van deze klus door mensen die me voor gegaan zijn. eventueel foto materiaal van zo`n klus stel ik op prijs. een plaatje van hoe het bij andere cobra`s zit gewoon van boven af gezien zou ik al blij mee zijn. eventueel via email   rene.jacobs@yahoo.com  Verder kijk ik uit om in het nieuwe jaar lid te gaan worden van de club en zeker een keer naar een meeting te komen. Blijf gezond en wie weet tot ziens.

Rene Jacobs


Pagina's: [1]