Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Topics - Defender

Pagina's: [1]
1
Pilgrims Place / Handbak naar automaat
« Gepost op: juli 05, 2021, 12:17:57 pm »
Goeden dag allemaal,

Ik rij nu een jaartje met mijn cobra en ga steeds vaker denken aan het komende winter project. Dashboard veranderen of toch de versnellingsbak aan pakken.
Mijn cobra heeft een Ford 302 V8 met een borg warner t5 bak erachter. De bak laat zo nu en dan wel eens een narigheidje zien waar ik wat aan wil gaan doen. Heel soms bij wat hogere toeren met gas geven en weer los laten schiet hij uit zijn 3de versnelling. Ik heb het bediening gedeelte van de pook al nader onderzocht maar vermoed dat het toch echt uit de bak zelf komt. Zijn er die hier wat meer van weten? en adressen die mij daar bij kunnen helpen?
De andere overweging is de handbak eruit en een automaat erin. ja een cobra is een speel auto en daar past een handbak beter bij maar een automaat heeft ook wel zijn schoonheid. Zijn er die mij voor gegaan zijn? en weke automaat hebben die er dan achter gezet? een C3 of C4 van Ford of nog wat anders. Ik ben benieuwd naar verhalen en hoe andere hier over denken en mee om gegaan zijn.

Yep flink wat vragen maar ben echt benieuwd en hoor graag van jullie.

Groet Rene Jacobs   

2
Voorstellen / Voorstellen
« Gepost op: oktober 24, 2020, 14:45:24 pm »
Goeden Dag allemaal,

Ik ben Rene Jacobs en heb na jaren dromen zoeken en ruimte gecreëerd te hebben een Cobra aangeschaft. Het is een Pilgrim geworden welke in mijn ogen een mooie basis was om een mooie auto van te gaan maken. Ik ben werkzaam in de auto wereld. Zelfs een aantal jaren bij een grote Ford dealer gewerkt als eerst monteur. Daar veel gewerkt aan de Sierra Cosworth. Daarom ben ik gelukkig dat mijn aangeschafte Cobra een Ford motor heeft (302) en verder veel Sierra delen. Een Cosworth bak en achteras. Ik ga deze winter wat puntjes op de welbekende I zetten en hoop er volgend jaar een paar rondjes in te kunnen rijden.

1 van de winterklussen is de montage van de sidepipes. Die zitten er nog niet op maar hoort wat mij betreft wel bij een Cobra. Nou ben ik natuurlijk al wat aan het kijken hoe en wat daar voor moet gaan gebeuren. Wat ik nou fijn zou vinden als er adviezen zijn van deze klus door mensen die me voor gegaan zijn. eventueel foto materiaal van zo`n klus stel ik op prijs. een plaatje van hoe het bij andere cobra`s zit gewoon van boven af gezien zou ik al blij mee zijn. eventueel via email   rene.jacobs@yahoo.com  Verder kijk ik uit om in het nieuwe jaar lid te gaan worden van de club en zeker een keer naar een meeting te komen. Blijf gezond en wie weet tot ziens.

Rene Jacobs


Pagina's: [1]