Auteur Topic: Smits km teller instaleren  (gelezen 2282 keer)

adenelly

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 18
    • Bekijk profiel
    • http://www.cobrabakel.nl
Smits km teller instaleren
« Gepost op: september 22, 2012, 11:35:20 am »
Geachte heren,
Wie kan mij vertellen hoe ik een Smits km teller moet installeren?
De sensor voor te pulsen werkt deze geeft 4 x een puls als men de aandrijfas rond draait
Bij het indrukken van de 0-knop registreert hij wel de pulsen maar de teller gaat niet lopen?
Hoe stelt men de juiste snelheid vast
Misschien is er een duidelijker schema van?
Vast bedankt voor de reactie ::)
Gr Ad

sikko

  • Jr. Member
  • **
  • Berichten: 54
    • Bekijk profiel
    • http://geertsikkocobra.blogspot.com
Re:Smits km teller instaleren
« Reactie #1 Gepost op: september 22, 2012, 17:47:38 pm »
Hoi ad

we hebben net ook de smith geinstalleerd , maar ik weet niet of een een ouderwetse hebt of een digitale
Op http://www.caigauge.com/ staan echter alle manuals

Mvgr Sikko
--------------------------------------------------------
Met vriendelijke groet
Sikko de Graaf

DAX- ChevySmallblock-EFI-2013
http://geertsikkocobra.blogspot.com

wetpool

  • CCN_Lid
  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 231
    • Bekijk profiel
Re:Smits km teller instaleren
« Reactie #2 Gepost op: september 22, 2012, 21:25:05 pm »
Ik hoop dat je de gezochte gegevens op de website van Caigauges kunt vinden. Misschien niet als antwoord op jouw vraag, maar ook ik heb een vraag: Mijn Smiths is een mechanische met kabel vanaf versnellingsbak, maar wat mij opvalt en ik hoor graag als meer mensen dit hebben, tot de 50 km lijkt de meter redelijk accuraat, daarboven begint hij te "zwaaien", dwz 2 keer per sec van zeg 60 naar 100 km/h , van 80 naar 120 enz. Iemand een suggestie??


Grts, Theo
« Laatst bewerkt op: september 22, 2012, 21:32:06 pm door wetpool »
Not for the faint-hearted, nor for the shy....

rvanderende

  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 644
    • Bekijk profiel
Re:Smits km teller instaleren
« Reactie #3 Gepost op: september 22, 2012, 22:25:44 pm »
dat schommelen is meestal het geval als de kmtellerkabel een te scherpe bocht maakt ergens

paar maanden geleden kwam er iemand langs met een cobra die had alle meters van een ander merk en daar zat ook  een snelheidmeter bij die was analoog meer werkten via gps   http://www.speedhut.com/

groetjes rob/sa

Filip

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 110
    • Bekijk profiel
    • A cobra is born
Re:Smits km teller instaleren
« Reactie #4 Gepost op: september 24, 2012, 20:59:33 pm »
Ik heb een electronische smiths speedo, kreeg hem ook eerst niet aan de praat. uitenindelijk de oplossing ergens op internet gevonden, er moest nog ergens een weerstandje tussen ofzo als ik me niet vergis, zal eens opzoeken of ik er iets van terugvind.

Filip

  • Full Member
  • ***
  • Berichten: 110
    • Bekijk profiel
    • A cobra is born
Re:Smits km teller instaleren
« Reactie #5 Gepost op: september 24, 2012, 21:25:30 pm »
heb het terug gevonden, je moet een 1k weerstand tussen de zenderkabel en de ground plaatsen, hierna werkte mijn speedo perfect en nog steeds :)

Normaal komen er twee kabels uit de transducer in de versnellingsbak. De ene kabel gaat naar de voeding (+12V) de andere gaat naar de speedometer. Deze laatste die naar de speedometer gaat moet ook met de aarding verbonden zijn via een 1k weerstand. Zo werkte het bij mij. Jammer genoeg stond dit in de handleiding van de speedo nergens vermeld. en heb het op internet moeten vinden:

http://www.cobraclub.com/forum/general-tech-tips-questions/41698-etb-speedo-wiring-sd1-lt77-transducer.html



CobraClub Nederland Forum

Re:Smits km teller instaleren
« Reactie #5 Gepost op: september 24, 2012, 21:25:30 pm »