Auteur Topic: 1.200 Shelby's herdenken Carroll Shelby  (gelezen 774 keer)

Resik

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Berichten: 2770
    • Bekijk profiel
1.200 Shelby's herdenken Carroll Shelby
« Gepost op: juni 03, 2012, 10:53:37 am »
Bron : Autovisie, door Guus Hoevenaars

AMSTERDAM -  De legendarische autobouwer Carroll Shelby is wereldwijd door fans herdacht. Niet door een minuut stilte, want dat zou niet passen bij een liefhebber van grote motorblokken. Nee, Shelby werd herdacht door honderden brullende bolides.

 Foto: AP1958 Oude Mustangs, nieuwe Mustangs, Cobra's, GT40's en zo'n beetje alle andere modellen die de naam Shelby mogen dragen kwamen bij elkaar bij het Petersen Automotive Museum in Los Angeles waar er een herdenkingsdienst voor de overleden autoheld werd gehouden. De dienst werd via internet uitgezonden en dat betekende dat niet alleen de ongeveer 1.200 auto's bij het museum, maar Shelby's over de hele wereld hun motor lieten brullen.

Humor
Jay Leno leidde de dienst en onder andere Don Prudhomme, Linda Vaughn en Edsel Ford II waren aanwezig. Meerdere personen zeiden een woordje over Carroll, waarbij niet alleen zijn autogeschiedenis ter sprake kwam, maar vooral ook zijn humor en vrolijkheid werd geroemd. De autolegende overleed vorige maand op 89-jarige leeftijd.


Mvg,

Rocco Jansen


CobraClub Nederland Forum

1.200 Shelby's herdenken Carroll Shelby
« Gepost op: juni 03, 2012, 10:53:37 am »