Toon bijdragen

Deze sectie stelt je in staat om alle bijdragen van dit lid te bekijken. Je kunt alleen de bijdragen zien waar je op dit moment toegang toe hebt.


Berichten - Guido

Pagina's: [1]
1
Motoren en versnellingsbakken / Re: koelvloeistof lekkage
« Gepost op: oktober 27, 2019, 15:08:43 pm »
Heb vandaag even gekeken bij de auto en 1 van de bougies is iid lichter dan de anderen (zie ook foto). Exact ook waar de lekkage was. Ook is de rook uit de uitlaat iets witter aan deze kant. Vandaag lag er trouwens ook op het blok redelijk wat koelvloeistof, die lijkt echter van boven het blok te komen dus dat is een ander issue vrees ik. In ieder geval werk aan de winkel en bedankt voor de tips. Denk dat ik de boel toch maar onder handen ga nemen. Kan ook gelijk het uitlaatspruitstuk gelast worden wat dat moet ook nog gebeuren.
Sminck is een optie maar ook erg druk. Heeft iemand ervaring met Speed center geldermalsen (die had de vermogenstest ook uitgevoerd), of tip voor andere reparateur. Heb zelf de ruimte namelijk helaas nog niet.. :(

2
Motoren en versnellingsbakken / Re: koelvloeistof lekkage
« Gepost op: oktober 20, 2019, 14:52:40 pm »
Bedankt Marcel voor de uitgebreide reactie. Heb al wel wat gelet op olie en verlies van koelvloeistof, leek er op dat pakking iig niet lek is naar binnen, dat is niet leuk  :-\  Heb de auto niet voor de deur nu helaas dus moet een aantal dingen later checken.

1, 2, 4 en 5 kan ik denk ik wel wegstrepen. Maar Ga 3, 6, 7  iig zeker nalopen. Voor 6 moet ik denk een keertje langs de garage rijden gok ik. Sminck had het er ook over dat het aanhaalmoment niet al te hoog is en alternatief zou zijn om met ?studs? te werken of dunnere pakking, toevallig daar ervaring mee?

3
Cobra: algemene discussie / Re: tips body voorbereiden op spuiten
« Gepost op: oktober 20, 2019, 14:42:00 pm »
Dank voor de tips. Maar eens op gaan vragen wat totaal body goed laten maken en spuiten kost dan.

Er zitten iid 2 gascilinders onder de kap die de kap open houden. Maakt dat iets (kunnen die de boel krom trekken) uit ben benieuwd?

4
Motoren en versnellingsbakken / Re: spruitstuk
« Gepost op: oktober 20, 2019, 14:38:15 pm »
Dank voor de reacties. Na wat research lijkt het er op dat een standaard sport spruitstuk niet gaat passen dus voorlopig blijf ik wel even rijden en laat ik hem wel een keer lassen en later maar een keer opzoek naar iemand die iets op maak kan maken.

5
Cobra: algemene discussie / tips body voorbereiden op spuiten
« Gepost op: oktober 19, 2019, 17:12:44 pm »
De coating van mijn cobra is in niet al te beste staat, veel barsten en slechte plekken. Ook zit er behoorlijk wat speling op met name de naden van de motorkap. De motorkap zit op bepaalde punten echt zichtbaar boven de body. Het lijkt wel alsof deze is krom getrokken, is dat mogelijk? Hij zal iig verschoven zijn ten op zicht van de originele positie.

Ik de auto een keer kaal gaan maken, strak trekken en daarna laten spuiten. Ik had al begrepen dat Jack Stijvers in Almere een goede is. Ik kan natuurlijk zelf beginnen om de body strak te maken. Heeft iemand tips voor schuren plamuren (materiaal, proces) en het wegwerken van de naden in de body?
Wellicht anders eens in Almere langrijden?

6
Motoren en versnellingsbakken / koelvloeistof lekkage
« Gepost op: oktober 19, 2019, 16:51:58 pm »
Onlangs heb in mijn Rover V8 (3,5L Sd1 Blok) op de vermogensbank laten zetten om de afstelling te verbeteren.  Hoewel de motor nagenoeg nieuw na revisie is liep hij niet lekker. Starten was moeizaam en gevoel dat hij niet lekker oppakte bij laag/midden toeren. Tijdens de dyno runs zijn er grotere sproeiers in gezet en is de ontsteking timing aangepast. De motor loopt nu een stuk beter, al blijft koude start wel een handigheidje. Vermogensdip bij lagere toerental was zichtbaar en nu ook weg.

Helaas moesten we de test afbreken omdat bij zo'n 5000rpm koelvloeistof ging lekken, zover te zien tussen de kop en block. Er lag een klein plasje onder de auto, meer runs durfde ze niet aan. De garage stelde voor het blok uit elkaar te halen en nieuwe pakking in te zetten, vermoeden een geblazen koppakking. Helaas heb ik thuis niet ruimte om dit klusje te doen.

Later ben ik ook nog eens langs Smink (Rover specialist in Amersfoort) gegaan, volgens hem was het geen issue en vermoedelijk iets eenmaligs, mogelijk agv de vermogens test. Daarna heb ik nog een paar keer met de auto gereden en nooit meer lekkage gehad, ondanks doorhalen boven de 5000rpm.

Heeft iemand ervaringen met dergelijke lekkage, of meningen suggesties?

7
Motoren en versnellingsbakken / spruitstuk
« Gepost op: juli 29, 2019, 22:05:27 pm »
Is er iemand die ervaring heeft met uitlaat spruitstukken voor Rover motor (SD1 3.5L V8). Ik wil de spruitstukken vernieuwen wat ze zijn beiden lek. Er zitten nu zogenaamde block huggers. Er is niet heel veel ruimte in de motorruimte van mijn BRA, maar ik zou deze graag vervangen voer een paar exemplaren met een betere doorstroming. De uitlaat is overigens compleet nieuw RVS (heeft de vorige eigenaar laten doen).
Het enige wat nu gevonden heb ik mogelijk iets als dit: https://www.moss-europe.co.uk/manifold-exhaust-rv8-style-stainless-steel-mgs510800.html

Zou het ook mogelijk zijn wellicht iets op maat te laten maken en zo ja weet iemand daar mogelijk een goed adres voor?

8
Voorstellen / Re: ff voorstellen
« Gepost op: maart 10, 2019, 13:51:22 pm »
Die spiegels zijn helaas echt een beetje voor de sier   :-\, met geluk zie je iets maar over je schouder kijken is noodzaak.

9
Voorstellen / Re: ff voorstellen
« Gepost op: februari 27, 2019, 14:47:01 pm »
Helaas heb ik nog niet zo veel fot's kunnen maken omdat ik de auto in de winter heb gekocht en nu even geschorst aangezien ik pas weer ga rijden als het weer beter is. Maar ik kom graag naar 1 van de komende pub meetings in Zaltbommel en als er dan gezamenlijk aangereden worden haak ik graag aan. Is het de bedoeling dat ik dan eerst lid wordt van de club of kan ik de eerstkomende aanhaken om te kijken of het was voor me is? Wanneer zou de eerstvolgende plaatsvinden?

groeten,

Guido

10
Voorstellen / ff voorstellen
« Gepost op: februari 14, 2019, 17:06:52 pm »
Beste Cobra fan's,

na velen jaren kan ik eindelijk zeggen dat het gelukt is een Cobra te bemachtigen. Ik las het forum al wel af en toe maar het leek me gepast om mij even voor te stellen. Mijn naam is Guido van Lammeren, ben 38 jaar, woon in Doorn. Vanaf mijn 16e was altijd van plan een Cobra te bouwen. Tijd en plek heb ik daarvoor helaas echt te weinig dus heb ik toch besloten er een te kopen.

Ik wou graag een 289, die zijn weinig te koop  in Nederland, maar heb er laatst een gevonden die mijn wensen voldeed. Het is een rode BRA uit '91 met een Rover SD1 V8, mechanische behoorlijk goed maar er is gelukkig altijd wat te doen veel te verbeteren.

Mochten er mensen in de buurt wonen dan ben ik in het voorjaar zeker in voor een 'meet-up'.

Ik hoorde  via via al dat er iemand in Driebergen woonde die een zwarte Cobra heeft maar heb zijn contactgegevens nog niet kunnen achterhalen.

groeten,

Guido

Pagina's: [1]