CobraClub Nederland Forum

Cobra Algemeen => Cobra Meetings => Topic gestart door: Resik op september 12, 2018, 08:04:17 am

Titel: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: Resik op september 12, 2018, 08:04:17 am
Het is nu definitief, dat de ECM 2019 wordt in Denemarken gehouden :

Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: Frank op september 12, 2018, 10:03:14 am
Ben veel in Denemarken. wellicht bezoek ik het evenement zonder Cobra
Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken - De eerste Scandinavische European Cobra Meeting
Bericht door: Resik op januari 02, 2019, 14:53:53 pm
Inmiddels zijn er al 10 deelnemers vanuit NL, maar de verwachting is dat er nog wel wat gaan volgen incl. een aantal uit België. Het zal niet zo massaal zijn als de ECM in Davos, maar ik verwacht dat er toch enkele tientallen deelnemers zullen zijn.

De deelname staat voor iedereen open, maar je moet wel met je Cobra of Daytona Coupe of GT40 komen.

Wat kun je verwachten :

Na jarenlang evenementen te hebben gehad in het zuiden, oosten en westen van Europa, is het nu eindelijk zo ver. De eerste ECM in het noorden!
We reizen af naar Denemarken. Een schitterend land, op slechts een paar honderd kilometer van Nederland. Dit Scandinavische land wordt steeds populairder onder toeristen, en dat is niet voor niets. Denemarken staat synoniem voor rust, ruimte en een vriendelijke bevolking. Het land van Hans Christiaan Andersen, van de ellenlange kustlijnen, prachtige stranden, de vele vondsten uit de prehistorie en de Viking periode,  en vooral van mooie rustige wegen. Ideaal dus, om ontspannen met onze cobra’s te toeren. Het klimaat is vergelijkbaar met Nederland, met het grote voordeel dat het er in augustus niet benauwd is. Grote delen van Denemarken lijken qua landschap op ons eigen landschap, alleen zijn er minder storende elementen zoals hoge gebouwen, hekwerken en drempels. Door de veel lagere bevolkingsdichtheid is dus ook veel minder verkeer, waardoor we op ons gemak kunnen genieten van een prachtig en wijds glooiend landschap. De levensstandaard in Denemarken is vergelijkbaar met Nederland, waardoor ook de prijzen betaalbaar zijn. Het enige wat er aan de prijs is zijn gedestilleerde dranken, sigaretten en chocolade. Maar dat past eventueel nog in onze cobra-kofferbak.

Wat gaan we doen? De ECM wordt gehouden in Vingsted (Midden Jutland), en het vindt plaats van donderdag 15 augustus tot en met zondag 18 augustus. Er zijn voor de deelnemers kamers beschikbaar in het Vingsted Hotel, gelegen op 100 kilometer van de grens tussen Duitsland en Denemarken.
Aankomst is op woensdag 14 augustus, met een welkomstdiner. Op donderdag begint het eigenlijke programma, met een rit naar Ribe. Ribe is de oudste stad van Scandinavië, met een gezellig centrum. In de grote domkerk zijn nog elementen uit de Vikingtijd te zien (o.a. een muurschildering van een roodharige Maria, en houtsnijwerk met Vikingpatronen. Er is een tussenstop in Rømø en in de avond is er een grill buffet.

Op vrijdag gaat de rit naar het eiland Funen. Er is een rondleiding (met gids) door het Støjer Samlingen (automuseum), waar een unieke collectie auto’s te bezichtigen is. Daarna gaat de tocht verder naar kasteel Egeskov. Egeskov is in 1554 gebouwd op stammen van eikenbomen in het water. Het kasteel dankt zijn naam aan het verhaal dat er een heel eikenbos (egeskov) nodig zou zijn geweest voor die fundering. In de loop der eeuwen is Egeskov meerdere keren verbouwd en uitgebouwd. Tegenwoordig is het een van de best bewaarde waterburchten van Europa, met een slotgracht die op sommige plaatsen wel 5 meter diep is. De schitterend aangelegde kasteeltuin stamt uit de 18e eeuw, heeft een labyrint, en er is zelfs een muziektuin met instrumenten die je mag bespelen. Na terugkomst in het hotel volgt een diner.

Die zaterdag bezoeken we het hoogste punt in Denemarken (Himmelbjerget), op een duizeling-wekkende hoogte van maar liefst..….147 meter.  Nee, niet extreem hoog, maar wel met een onvergetelijk uitzicht. Deze bezienswaardigheid ligt namelijk in het Merenhoogland. De lunch wordt verzorgd in Julsø, aan de rand van het meer. Van hieruit kun je naar Himmelbjerget lopen en van het uitzicht genieten. In de middag gaat de tocht verder naar Silkeborg, een stad omgeven door meren waar een oude rondvaartboot je naar allerlei mooie plekjes kan brengen. Ook deze dag wordt afgesloten met een diner, waar wordt teruggeblikt op de afgelopen dagen.

De afsluiting van de ECM is op zondag, met een groepsfoto bij het hotel. Voor degenen die er geen genoeg van kunnen krijgen, is er daarna nog een korte rit naar ‘kasteel’ Gram (Gram Slot), waar een traditioneel Sønderjysk Kaffebord wordt geserveerd, een koffietafel met maar liefst 21 verschillende soorten cake en koek.
Het is niet verplicht om aan alle dagen deel te nemen, en het evenement is prima te combineren met een paar extra dagen vakantie in dit bijzondere land.

Hopelijk tot ziens in Vingsted!

Mvg,
Rocco Jansen / Roel de Vringer

Voor meer informatie / deelname, stuur mij een PM via het forum.

*** De aanmelding sluit op 28 februari 2019 ****


Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: dickv6 op januari 10, 2019, 15:51:24 pm
Ja, we doen weer mee (incl extension tour) samen met Nico Al en Ben Schouten.
We verheugen ons erop. 8)

Cobra groet, Dick.
Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: Frank op januari 10, 2019, 18:28:35 pm
https://www.nytimes.com/interactive/2019/travel/places-to-visit.html?smid=fb-share&fbclid=IwAR2iavSC2992l2MXkXL_oX-yybp08CTHAf7brD4_ZJF4NrM5cgoLHbdFpqg

Aalborg de nr8 plaats om te bezoeken in Europa!!! en als je er dan toch bent in de haven op de promenade is de Burgershack
https://burgershack.dk/ waar je de beste burger lunch van DK kunt vinden.
CU there misschien.
Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: bugs op januari 11, 2019, 19:33:16 pm
Hallo,

Wij zijn er ook weer bij
Juist ingeschreven

CU there

Christian & Charles
Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: BoeD op januari 28, 2019, 11:40:31 am
Wij zijn eveneens ingeschreven  8)
Heeft er iemand ervaring met de brandstof superplus 98, is die vlot te verkrijgen in Denemarken?
Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: bugs op januari 28, 2019, 19:43:41 pm
Hallo Eddy,

Had de vraag al op het ECM forum geplaatst.http://eurocobra.boards.net/thread/255/petrol?page=3 (http://eurocobra.boards.net/thread/255/petrol?page=3)
Blijkbaar is de gangbare benzine ginder 92 en 95 octaan zonder uitsluitsel dat het maar 5% ethanol zou zijn of meer.
Ik ga in ieder geval mijn voorzorgen nemen

Christian
Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: Resik op januari 29, 2019, 07:05:49 am
Hierbij info van de ANWB website :

Benzine

Euro 95 (95 oktan blyfri (benzin)) is goed verkrijgbaar.
Let op: in Denemarken is ook benzine met octaangetal 92 verkrijgbaar bij tankstations. In de meeste moderne auto's kan benzine met octaangetal 92 geen kwaad, maar toch wordt aangeraden benzine met octaangetal 95 te gebruiken omdat moderne auto's meestal hierop zijn ingesteld en deze benzine gewoonlijk zuiniger is in het gebruik.

Superplus 98 (98 oktan blyfri (benzin)) is niet meer verkrijgbaar in Denemarken. De verkoop van deze benzine is gestopt omdat hierin de milieuschadelijke stof MTBE aanwezig is. Als alternatief is bij Shell-tankstations Shell V-Power verkrijgbaar met een octaangetal van 99.

Let op: Voor oudere auto's die nog loodhoudende benzine nodig hebben, is er benzine met loodvervanger (octaangetal 98) verkrijgbaar, maar deze is niet geschikt voor auto's met een katalysator. Pompen met deze benzine zijn rood gemarkeerd.
Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: Resik op oktober 07, 2019, 11:24:24 am
Het weer was helaas niet op alle dagen optimaal, maar het was zeker een mooi en geslaagd evenement. En degene die niet eerder in Denemarken waren, gaan deze wel toevoegen aan hun lijst van vakantie bestemmingen.
Titel: Re: ECM 2019 - Denemarken
Bericht door: BoeD op oktober 09, 2019, 11:52:09 am
Rocco,
klopt volledig, fantastisch georganiseerd en verlopen.
Het is altijd leuk met een groep cobra rijders onder elkaar.
Volgend jaar zijn wij er niet bij :(